Werkgroepen

De werkgroepen zijn de kern van de ouderwerking aan de school. Hier gebeurt niet alleen het meeste, maar wordt ook het meeste plezier gemaakt.
Want dat is ook een aspect van de ouderwerking: je leert er de andere ouders kennen en ook de directie en leraren van de school. Want vaak steken zij ook buiten de uren de handen uit de mouwen.

Handwerkgroep

We naaien kostuums voor het klastoneel of herstellen speelgoed en klein materiaal van de klassen. Of we maken samen iets op een atelieravond voor gebruik in de klassen of verkoop op de tuinmarkt ten voordele van de school.

Feestgroep

De feestgroep voorziet regelmatig eten en drinken op de schoolfeesten zoals Sint-Maarten, Maria Lichtmis, … Maar we organiseren ook fijne, gezellige en verbindende activiteiten voor de ouders zoals het tuinfeest, de koffiemomenten en de slotfuif.

Muziekgroep

De muziekgroep speelt muziek op de schoolfeesten, maar ondersteunt ook de kinderen bij hun tonelen. We repeteren samen eigen nummers en nummers van de leraren.
Of je professioneel met muziek bezig bent, net begonnen bent met een instrument of gewoon graag zingt maakt niet uit. De muziekgroep draait rond het plezier van samen te musiceren!

Klusgroep

Het is soms verrassend wat enkele ouders met hamers, zaag- en schroefmachines voor elkaar krijgen. De klusgroep bouwde de school in de Lamorinièrestraat om van een oud kantoorgebouw naar een frisse en gezellige school.
Maar niet enkel grote werken worden uitgevoerd: ook het maken van tuinspeelgoed, kapstokken voor de klassen en houten speelgoed voor verkoop op het tuinfeest staan op het programma.

Kriebelteam

Ook onze school blijft niet gespaard van luizen. Samen met de kriebelouders pakken we hen grondig aan.
Bekijk hier het stappenplan Wat te doen wanneer uw kind luizen en/of neten heeft?.

Schenkingengroep

Wij informeren ouders over het belang van financiële schenkingen en ouderbetrokkenheid. We zijn ‘ambassadeurs’ van de school en kennen de ouders en de werking van de school van dichtbij.
Info of vragen?
schenkingen@skelligmichael.be